Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

La Maternitat d’Elna, al Club Capitol

Deixa un comentari

 

A La Maternitat d’Elna, una jove embarassada arriba amb la seva família al camp de concentració d’Argelers, on a la platja es troben literalment amuntegats milers i milers de refugiats espanyols sense les mínimes condicions higièniques i alimentàries. Però el pànic davant del naixement de la criatura s’esvaeix amb l’aparició de la jove suïssa Elisabeth Eidenbenz, que va aconseguir organitzar una maternitat a la propera localitat d’Elna amb l’ajut de diverses organitzacions solidàries del seu país.

elna

L’estada de la jove a la Maternitat d’Elna dóna pas a les escenes més sentides, com ara el part o la descripció de la taula de Nadal preparada amb tot l’amor per les infermeres, tot envoltat per la música i les imatges que es van projectant al fons de l’escenari.

L’actriu i cantant Rosa Galindo va interpretar fragments de cançons com ara: La mer, El noi de la mare, Les feuilles mortes…, interpretacions que va dificultar força un refredat molt inoportú!

En la nostra opinió l’obra, que es basa en el llibre d’Assumpta Montellà La Maternitat d’Elna (2005), és un muntatge efectiu basat en la senzillesa, el bon gust i la càrrega emocional que circula sense dificultat de l’escenari a les butaques. Si considereu que el tema és interessant us recomanem visitar el bloc sobre la pel·lícula que Manuel Huerga està preparant en aquests moments amb el títol Las Madres de Elna.

Per cert, l’espectacle ha estat prorrogat fins el 15 de març, així que el qui s’animi encara pot veure’l al Club Capitol!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.