Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Publicacions recents de dues de les nostres usuàries!

Deixa un comentari

 

Sempre és un plaer comprovar que les investigacions realitzades en bona part amb els fons de la nostra biblioteca surten a la llum, especialment si es tracta del resultat de dues tesis doctorals que van merèixer l’“excel·lent cum laude” pels seus respectius tribunals, i que ara han estat publicades per l’editorial Afers.

Aquest és el cas de Els morts clandestins: les fosses comunes de la guerra civil a Catalunya (1936-1939), de Queralt Solé i Barjau i de  Nacionalisme i autogovern: Catalunya, 1980-2003, de Paola Lo Cascio.

Ambdues historiadores van començar a treballar amb el fons de la nostra biblioteca arran de la seva vinculació amb el Centre d’Estudis Històrics Internacionals. Actualment Queralt Solé és professora lectora del Departament d’Història Contemporània de la UB, mentre que Paola Lo Cascio és professora associada del Departament d’Història i Institucions Econòmiques de la UB.

sole2A Els morts clandestins: les fosses comunes de la guerra civil a Catalunya (1936-1939), Queralt Solé explica de manera detallada quan, com i on neixen els centenars de fosses comunes existents a Catalunya, alhora que documenta les diferents tipologies de fosses, ja que aquestes tradicionalment s’havien relacionat amb civils repressaliats, quan en realitat un gran nombre correspon a soldats ferits i morts a la retirada.

 

locascio2Paola Lo Cascio, a Nacionalisme i autogovern: Catalunya, 1980-2003, analitza l’experiència política de la Catalunya autònoma en la llarga etapa de goven nacionalista i intenta donar resposta a algunes preguntes de fons sobre com s’han definit, consolidat, actuat i interactuat les institucions catalanes després del franquisme.

Felicitats a les dues!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.