Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

L’exguerriller antifranquista Jean-Marc Rouillan publica un llibre de memòries ambientat a Barcelona

Deixa un comentari

A través de Vilaweb hem sabut que ja és a les llibreries De mémoire (2). Le deuil de l’innocence: un jour de septembre à Barcelone (Éditions Agone), el segon llibre de memòries de l’activista francès d’extrema esquerra i cofundador d’Action Directe, Jean-Marc Rouillan. De mémoire (2) va ser precedit per De mémoire (1). Les jours du début. Un automne de 1970 à Toulouse, publicat també per Éditions Agone.

Durant els anys 1970, Rouillan va participar en la creació del Movimiento Ibérico de Liberación (MIL), del qual va ser membre Salvador Puig Antich, i del Grupo de Acción Revolucionaria Internacionalista (GARI), i va editar la revista clandestina CIA (Conspiration Internationale Anarchiste), que podeu trobar al fons del MIL dipositat a la Biblioteca del Pavelló de la República.

rouillan Si esteu interessats en la història i el paper que van jugar durant els darrers anys del franquisme aquestes organitzacions d’agitació armada que van formar part del moviment obrer clandestí antifranquista, la Biblioteca del Pavelló de la República disposa no només d’abundant bibliografia, sinó també del fons d’arxiu del MIL i del fons personal de Salvador Puig Antich. Podeu consultar els inventaris a la pàgina web L’Arxiu del Pavelló de la República > Inventaris de la col·lecció del CEHI > Inventaris Fons MIL i Fons FP Puig Antich.

Jean-Marc Rouillan és a la presó des del 1987. És autor de diversos llibres sobre records dels seus anys de lluita amb els seus companys del GARI, cròniques carceràries i recopilació de textos en els quals denuncia les condicions de vida a les presons franceses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.