Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“Els passos de frontera” al Museu Memorial de l’Exili

Deixa un comentari

El dissabte 4 d’abril va tenir lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica d’Alfred Mauve “Els passos de frontera” al Museu Memorial de l’Exili. L’exposició recull un total de 36 fotografies, fonamentalment de l’àrea de l’Albera, realitzades entre 1998 i 2008. Tot i que es tracta d’imatges actuals, les fotografies il·lustren els indrets de pas dels centenars de milers de persones que l’hivern de 1939 van emprendre el camí de l’exili en direcció cap a França i s’hi plasmen paisatges naturals, racons de carrers de pobles fronterers, vistes parcials de monuments i detalls que possiblement van poder veure els mateixos refugiats en el seu trajecte de fugida.

frontera0

Aquesta exposició forma part de les activitats temporals del MUME per a l’any 2009, en el qual es commemora el 70è aniversari de l’exili republicà i podrà visitar-se fins el dia 1 de maig de 2009.

Per què no aprofitar un d’aquests dies de festa i visitar el Museu Memorial de l’Exili a La Jonquera? Un cop allà podreu veure també la seva exposició permanent, que explica en sentit ampli la història de l’exili com a constant en la història universal per centrar-se després en l’exili republicà. Us sorprendrà comprovar que una part de les monografies, revistes, material d’arxiu i fotografies exposades pertany al nostre fons!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.