Homenatge a les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes del cementiri de València

En els 70 anys de la repressió franquista, diverses entitats del País Valencià han organitzat un Homenatge a les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes del cementiri de València. L’acte tindrà lloc el diumenge 19 d’abril a les 12 hores al Cementiri General de València .

fossesval1Les entitats organitzadores reclamen el reconeixement legal de la mort de les víctimes del franquisme -les quals, encara avui, no estan oficialment inscrites com a difuntes- i exigeixen la preservació i dignificació de les fosses comunes del Cementiri General de València, com un espai de memòria d’aquella repressió.

Des del nostre bloc volem adherir-nos a aquest homenatge perquè entenem que el reconeixement legal és el primer pas necessari per conèixer la magnitud d’aquella tragèdia i perquè considerem que els llocs on són soterrades milers d’aquelles víctimes han de ser un recordatori permanent d’uns fets que no es poden oblidar.

A la Biblioteca del Pavelló de la República trobareu gran quantitat de bibliografia i també de documentació d’arxiu relacionada amb la repressió franquista i, en concret, amb les fosses del franquisme.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies d’actualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s