Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Homenatge a les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes del cementiri de València

Deixa un comentari

En els 70 anys de la repressió franquista, diverses entitats del País Valencià han organitzat un Homenatge a les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes del cementiri de València. L’acte tindrà lloc el diumenge 19 d’abril a les 12 hores al Cementiri General de València .

fossesval1Les entitats organitzadores reclamen el reconeixement legal de la mort de les víctimes del franquisme -les quals, encara avui, no estan oficialment inscrites com a difuntes- i exigeixen la preservació i dignificació de les fosses comunes del Cementiri General de València, com un espai de memòria d’aquella repressió.

Des del nostre bloc volem adherir-nos a aquest homenatge perquè entenem que el reconeixement legal és el primer pas necessari per conèixer la magnitud d’aquella tragèdia i perquè considerem que els llocs on són soterrades milers d’aquelles víctimes han de ser un recordatori permanent d’uns fets que no es poden oblidar.

A la Biblioteca del Pavelló de la República trobareu gran quantitat de bibliografia i també de documentació d’arxiu relacionada amb la repressió franquista i, en concret, amb les fosses del franquisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.