Ja està en marxa la Biblioteca Digital Mundial de la Unesco

Sabieu que s’ha endegat el projecte de reunir el coneixement del món a una Biblioteca Digital Mundial? Aquesta iniciativa neix amb el doble objectiu de donar fe de la grandíssima varietat cultural que existeix al planeta així com de fer-la accessible al públic en general

La Biblioteca Digital Mundial, que va veure la llum el 21 d’abril passat sota el patrocini de la Unesco, ofereix accés lliure a oracles xinesos, antics manuscrits japonesos i àrabs, fotografies, partitures musicals, gravats, pel·lícules, enregistraments sonors, etc., gràcies a les 33 institucions culturals de tot el món que, ara com ara, hi col·laboren. Actualment els principals contribuents són biblioteques nacionals i institucions d’Aràbia Saudita, França, Japó, Egipte, Xina, Estats Units, Gran Bretanya i Rússia, tot i que la Unesco espera augmentar el nombre de països d’aquí a final d’any.

Aquí teniu el video de promoció que mostra les possibilitats que ofereix:

wdl2

Les consultes a la Biblioteca Digital Mundial poden realitzar-se en set idiomes (àrab, xinès, anglès, francès, portuguès, rus i espanyol) i els criteris de cerca són diversos: lloc, època, tema, tipus d’article o institució col·laboradora, així com mitjançant una cerca oberta. La pàgina web inicial permet també realizar cerques interactives restringint amb l’eix cronològic de la part inferior. Proveu aquesta darrera opció: és molt senzilla i visualment molt interessant.

Una darrera curiositat: la idea original de la creació d’un gran repositori de la cultura humana va sorgir l’any 2005 de la mà d’un bibliotecari de la Library of Congress!

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies d’actualitat, Recursos web i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Ja està en marxa la Biblioteca Digital Mundial de la Unesco

 1. Queralt ha dit:

  Benvolgudes,
  felicitats pel bloc i per la informació que doneu, i sobretot moltissimes gràcies per fer-nos conèixer totes aquestes eines. Aquesta de la Biblioteca Digital Mundial és impressionant.
  Altre cop merci!
  Queralt

  M'agrada

  • Biblioteca ha dit:

   Benvolguda Queralt, moltes gràcies pel teu comentari. Un dels nostres objectius és facilitar-vos la feina d’estar al dia dels recursos i les eines que van sorgint dins el nostre àmbit, així que és una satisfacció comprovar que considereu interessants els posts que anem publicant. Intentarem mantenir-nos en aquesta línia!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s