Ja està en marxa la Biblioteca Digital Mundial de la Unesco

2 comentaris

Sabieu que s’ha endegat el projecte de reunir el coneixement del món a una Biblioteca Digital Mundial? Aquesta iniciativa neix amb el doble objectiu de donar fe de la grandíssima varietat cultural que existeix al planeta així com de fer-la accessible al públic en general

La Biblioteca Digital Mundial, que va veure la llum el 21 d’abril passat sota el patrocini de la Unesco, ofereix accés lliure a oracles xinesos, antics manuscrits japonesos i àrabs, fotografies, partitures musicals, gravats, pel·lícules, enregistraments sonors, etc., gràcies a les 33 institucions culturals de tot el món que, ara com ara, hi col·laboren. Actualment els principals contribuents són biblioteques nacionals i institucions d’Aràbia Saudita, França, Japó, Egipte, Xina, Estats Units, Gran Bretanya i Rússia, tot i que la Unesco espera augmentar el nombre de països d’aquí a final d’any.

Aquí teniu el video de promoció que mostra les possibilitats que ofereix:

wdl2

Les consultes a la Biblioteca Digital Mundial poden realitzar-se en set idiomes (àrab, xinès, anglès, francès, portuguès, rus i espanyol) i els criteris de cerca són diversos: lloc, època, tema, tipus d’article o institució col·laboradora, així com mitjançant una cerca oberta. La pàgina web inicial permet també realizar cerques interactives restringint amb l’eix cronològic de la part inferior. Proveu aquesta darrera opció: és molt senzilla i visualment molt interessant.

Una darrera curiositat: la idea original de la creació d’un gran repositori de la cultura humana va sorgir l’any 2005 de la mà d’un bibliotecari de la Library of Congress!

2 thoughts on “Ja està en marxa la Biblioteca Digital Mundial de la Unesco

 1. Benvolgudes,
  felicitats pel bloc i per la informació que doneu, i sobretot moltissimes gràcies per fer-nos conèixer totes aquestes eines. Aquesta de la Biblioteca Digital Mundial és impressionant.
  Altre cop merci!
  Queralt

  M'agrada

  • Benvolguda Queralt, moltes gràcies pel teu comentari. Un dels nostres objectius és facilitar-vos la feina d’estar al dia dels recursos i les eines que van sorgint dins el nostre àmbit, així que és una satisfacció comprovar que considereu interessants els posts que anem publicant. Intentarem mantenir-nos en aquesta línia!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s