La Guerra Civil: de la guerra als valors de la pau

Deixa un comentari

Aquest és el títol de la mostra que ens han recomanat els companys del Bloc d’Econòmiques i Empresarials, i que hem decidit presentar-vos avui. Fins al 15 de maig teniu temps de visitar aquesta exposició, que ha estat inaugurada al Centre d’Estudis Joan XXIII de l’Hospitalet de Llobregat.

La mostra La Guerra Civil: de la guerra als valors de la pau forma part del programa per a la recuperació de la memòria històrica Aprenent de la nostra història, i ofereix informació de la cronologia històrica del període, objectes, documentació i el testimoni de personatges que aporten els seus records. El punt de partida per a la reflexió és l’acostament als esdeveniments històrics que envoltaren el conflicte i les seves conseqüències. A la pàgina web podreu trobar informació sobre el conflicte i les activitats dirigides a nens i adolescents.

guernica

Tot i que nosaltres encara no hem visitat l’exposició estem convençudes que serà molt interessant. Si més no, de ben segur que estarà en la línia del recurs que fa un temps va endegar aquest centre amb motiu de l’aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola, La República 1931-1936: aprenent de la nostra història, que recull imatges, enregistraments sonors i alguns videos singulars, com unes vistes des de Montjuic de l’any 1929 -on destaquen nombroses xemeneies, símbol de la Barcelona fabril- o unes nenes treballant a una fàbrica tèxtil. També podreu accedir a aquest recurs a través del recull monogràfic sobre la Segona República Espanyola 1931-1936 que ha elaborat a la Biblioteca del Pavelló.

Esperem continuar rebent els vostres suggeriments!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s