La revista “Triunfo” a la xarxa

Deixa un comentari

Fins ara hem vist projectes de digitalització de revistes posats en marxa per biblioteques (ARCA) o institucions (Biblioteca virtual de prensa histórica). Avui us presentem una iniciativa endegada per una institució pública: la Universidad de Salamanca i una empresa: Editorial Pleyades SA

Ja fa un parell d’anys que la revista espanyola d’informació general Triunfo es pot consultar a la xarxa a través de Triunfo Digital. Sabem que no és una novetat, però també ens hem adonat que molts dels nostres usuaris no coneixen aquest recurs, així que hem decidit dedicar-li una entrada al nostre bloc!

xxvii549Triunfo, que va publicar-se entre 1962 i 1982, va erigir-se com un símbol de la resistència cultural del franquisme i va tenir col·laboradors com Manuel Vázquez Montalbán, Eduardo Haro Tecglen o Lluis Carandell.

A la Biblioteca del Pavelló de la República tenim la col·lecció de Triunfo en paper, tot i que incompleta, així que Triunfo Digital es presenta com una bona opció per completar la consulta de la nostra col·lecció.

Un darrer apunt, quan entreu a la pàgina web de Triunfo Ditigal fixeu-vos que, a la banda esquerra, podreu accedir a Tiempo de historia Digital i també al setmanari humorístic de la dècada dels setanta Hermano Lobo Digital . Us recordem que la Biblioteca del Pavelló de la República també tenim les versions en paper (tot i que no completes) de Tiempo de historia i de Hermano Lobo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.