Els nostres fons personals de l’exili

1 comentari

Des del mes de gener d’aquest any 2009, la Biblioteca del Pavelló de la República, amb la ferma voluntat de col·laborar en la commemoració del 70è aniversari de la diàspora republicana,  ha elaborat diversos recursos sobre l’exili a partir de  material dels seus fons.

Moret(Mexic) Avui us volem presentar el primer d’una sèrie de reculls monogràfics que estem preparant sobre els fons personals d’arxiu més emblemàtics i importants custodiats a la Biblioteca del Pavelló de la República i relacionats amb l’exili de 1939. Tots ells pertanyen a personatges que, per motius diversos, van haver d’exiliar-se i que, per tant,  van ser testimonis i protagonistes d’aquest esdeveniment històric com, per exemple, José del Barrio (1909-1989, comunista i militar republicà), Josep M. Batista i Roca (1865-1978, fundador del Consell Nacional Català),  Neus Català (1915-, empresonada al camp de  concentració nazi de Ravensbrück), Vicenç Guarner (1893-1981, militar republicà),  Josep M. Trias i Peitx (1900-1979,   promotor de diversos comitès d’ajut als refugiats catalans), etc.

Podeu consultar els inventaris d’aquests i de molts altres fons personals  -tant de la col·lecció CEHI com de la col·lecció Fundació Figueras– a la pàgina web L’Arxiu del Pavelló de la República > Inventaris dels Fons d’Arxiu > Inventaris  CEHI o Inventaris Figueras.

SerraMoretAprofitant que el passat 9 de maig va fer 125 anys del naixement de Manuel Serra i Moret (1884-1963), i que la Biblioteca del Pavelló de la República ha  col·laborat en dues exposicions d’homenatge a aquesta il·lustre personalitat, hem considerat adient afegir-nos a aquesta commmemoració i dedicar  el primer recull sobre fons personals relacionats amb l’exili  a aquest destacat  polític i escriptor.

A través d’aquesta nova pàgina web sobre  Manuel Serra i Moret, podreu accedir a l’inventari del seu fons personal, a un recull de tota la documentació d’arxiu relacionada amb ell existent a la Biblioteca del Pavelló, a  les seves publicacions i a  l’abundant bibliografia sobre la seva vida i la seva obra .

One thought on “Els nostres fons personals de l’exili

  1. Retroenllaç: Us presentem un nou recurs sobre els nostres fons personals de l’exili « Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.