Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Ciutadans de Catalunya, ja la tornem a tenir aquí!

9 comentaris

Com no podia ser d’altra manera, i tenint en compte l’èxit del post 6 al Bernabéu… i camí de Roma!, el Pavelló vol sumar-se a la festa del triplet culé després d’una temporada inoblidable per a tota l’afició blaugrana que ha culminat amb la consecució de la Copa d’Europa.

El dimecres a la nit centenars de milers de persones van corejar l’himne del Barça una i altra vegada, tot i que aquesta vegada va haver de compartir el protagonisme amb l’emblemàtica cançó popularitzada per Crackòvia “Copa, Lliga i Champions”. Avui us parlem de lletres i músiques  perquè   hem localitzat un curiós document al nostre fons d’arxiu que reprodueix   l’himne tradicional del Barça.

Sabíeu que l’ himne del Barça data de 1974, any en el que va celebrar-se el 75è aniversari del Futbol Club Barcelona? La lletra va ser escrita per Josep Maria Espinàs i Jaume Picas i la música va ser composada per Manuel Valls, amb alguns retocs d’Antoni Ros Marbà i Oriol Martorell. Un any després, el Nadal de 1975, el president, la junta directiva, els tècnics, els jugadors i tot el personal del Futbol Club Barcelona van desitjar als socis i seguidors unes bones festes amb un tríptic -localitzat al nostre fons- que intentava popularitzar la cançó. Us en reproduïm la imatge exterior per tal que comproveu de quina manera més pedagògica s’intentava familiaritzar l’afició culé amb el nou himne!

himne74

Cliqueu sobre la imatge per engrandir-la

Per cert, la Biblioteca de Bellvitge ha publicat el post La grandesa del Barça va més enllà del futbol on repassa els darrers èxits futbolístics assolits així com diversos projectes solidaris en els que està participant el club. És realment interessant: us recomanem visitar-lo!

9 thoughts on “Ciutadans de Catalunya, ja la tornem a tenir aquí!

 1. No coneixíem la història de l’himne del Barça, molt interessant.

  M'agrada

 2. Tremolós com ho va estar el meu avi quan va escoltar Macià un 14 d’abril, xop de cava com el meu pare un 20 de novembre a Madrid, jo, afònic com un 11 de setembre a Sant Boi o com un 16 de maig a Basilea, així he gaudit de la gran victòria de l’exèrcit armat de Catalunya…. armat de raons, d’art, de passió, de passat i de futur. Les hosts catalanes de Gladiator Guardiola ens han fet reviure velles gestes oblidades al pou de la història i ens han mostrat el camí a les estrelles. Gràcies a la gent del Pavelló que ens ho recorden i ens mostren el camí; són molts anys plens d’afanys. Des del fons del temps arriba la remor, ara i aquí, per tots els que ens han precedit en el somni: Felicitats ! Ben trobats en el camí que mena indefectiblement als estels. Visca el Barça i visca Catalunya !

  M'agrada

 3. Gràcies!!! Per fi!!!
  Els assidus seguidors del bloc del Pavelló ens estranyàvem, coneixent les persones que treballen a la Biblioteca, que no reflectís la inmensa, grandiosa, impressionant, magnífica, exel·lent, excelsa… victòria del Barça a un dels millors equips del món (encara que anéssin de blanc). I del fet que hàgim passat a tenir ja TRES copes d’Europa, a ser TRIcampions i que s’hagi constatat de la universalitat dels nostres colors: el blau i grana i el groc i vermell!
  Em sumo al crit del Francesc: Visca el Barça i visca Catalunya!! (per cert, molt ben pronunciat ahir per un Messi amb barretina!)

  M'agrada

  • Benvolguts Francesc i Queralt!
   El post comença a quedar petit al costat dels vostres comentaris… Ens alegra constatar que ens aneu seguint dia a dia i que anem donant resposta a les vostres inquietuds, tant històriques com futbolístiques. Intentarem continuar en aquesta línia. Una abraçada i a gaudir dels títols!!

   M'agrada

 4. Si hem aconseguit un triplet, què no podrem aconseguir amb el temps??? Aquest Barça és capaç d’això i més! Espero que no triguem molts anys per poder tornar a viure aquestes emocions. Ser del Barça és molt gran, però escriure Història amb lletres d’or encara ho és més. Les biblioteques del nostre país hauran d’omplir les seves estanteries amb les gestes del F.C. Barcelona i el món sencer es rendirà a la nostra superioritat. Londres, París, Roma… això només ha fet que començar!!!
  Visca el Barça i visca Catalunya!

  M'agrada

  • Gràcies Oscar pel teu comentari! Esperem continuar gaudint dels èxits del Barça en el futur i així poder contribuir amb les nostres aportacions a través del bloc. Salutacions!

   M'agrada

 5. Retroenllaç: Per molts anys!!! « Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República

 6. Retroenllaç: Una tesi molt oportuna: “FC Barcelona vs Real Madrid” « Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.