Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Presentació “Memòries de Miquel Ferrer i Sanxis”

2 comentaris

El passat mes de març, al post Memòries de Miquel Ferrer i Sanxis, us anunciàvem la publicació del llibre d’aquest personatge Memòries (1920-1970): 50 anys d’acció i política, social i cultural catalana, editat per un dels nostres usuaris, Miquel-Àngel Velasco Martín.

miquel-ferrerAvui us volem fer partíceps que el proper dijous 4 de juny, a les 17.00 h, tindrà lloc la presentació del llibre a la Sala de les Columnes  de la UGT (Rambla Santa Mònica, 10) a càrrec del secretari general  de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez  i  de l’autor  del  llibre, Miquel-Àngel Velasco. També es podrà visitar una exposició  fotogràfica d’homenatge al qui va ser secretari general de la UGT de Catalunya durant la guerra i l’exili a Mèxic.

L’acte comptarà amb la presència de la filla de Miquel Ferrer Sanxis,  Montserrat Flores Farré-Serra, que recentment va donar a la Biblioteca del Pavelló de la República el fons personal d’arxiu del seu pare. Podeu consultar l’inventari del fons a la pàgina web L’arxiu de la Biblioteca del Pavelló de la República > Inventaris de la col·lecció del CEHI > Inventari Miquel Ferrer i Sanxis. Si voleu conèixer més informació sobre aquest personatge us recomanem que visiteu el nostre post Memòries de Miquel Ferrer i Sanxis. Per cert, si us animeu a anar a la presentació els assistents seran obsequiats amb un exemplar del llibre!

2 thoughts on “Presentació “Memòries de Miquel Ferrer i Sanxis”

 1. Homenatge a Miquel Ferrer i presentació de les seves Memòries

  http://www.ugt-cat.net/subdominis/imatgesugt/?p=259

  Dijous 4 de juny a la sala de les Columnes de la seu d’UGT de Catalunya es va retre homenatge a qui fou secretari general de la UGT de Catalunya de l’any 1937 al 1959 amb la presentació de la seva autobiografia: “Memòries (1920-1970). 50 anys d’acció política, social i cultural catalana” i la inauguració d’una exposició de fotografies que il•lustren la seva vida i la seva època.
  Obrí l’acte el portaveu Nacional de l’Avalot, Chakir El Homrani. Explicà els motius de l’homenatge, principalment honorar la memòria de Ferrer, i destacà com fou persona d’extracció popular que defensà els postulats proletaris i catalanistes a l’ensems, confirmant la teoria de la compatibilitat entre l’obrerisme i les reivindicacions nacionals catalanes.
  Miquel Àngel Velasco, editor del llibre, explicà la gènesi de la publicació i féu una breu semblança de Ferrer on remarcà el seu compromís amb Catalunya i els treballadors; la seva sinceritat palesa en opinions expressades sense embuts i la seva honradesa política i privada.
  Montserrat Flores, filla de Miquel Ferrer, explicà anècdotes familiars i agraí l’homenatge.
  Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, clogué l’acte retent homenatge a una figura que simbolitza tots aquells que ho donaren tot, treball, llibertat i, fins i tot la vida en alguns casos, per defensar uns valors i uns drets que en l’època actual sembla que hagin nascut per generació espontània. Àlvarez reafirmà la vocació del Sindicat de reivindicar la Memòria històrica, una nova mostra de la qual ha estat la publicació de les esmentades Memòries, a través de Fundació Comaposada, i la inauguració de l’exposició fotogràfica oberta al públic.

  El Fons personal de Miquel Ferrer i Sanxis es conserva al CEHI dins l’Arxiu de la Biblioteca Pavelló de la República (UB).

  M'agrada

  • Moltíssimes gràcies Miquel-Àngel per oferir-nos una nota de premsa tan completa i aquest enllaç amb imatges de l’acte! Agraïm de tot cor la teva col·laboració i et felicitem per haver estat l’editor d’aquestes interessantíssimes memòries.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.