Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Europeana: en marxa

1 comentari

europeana

Fa uns dies vam parlar-vos de la Biblioteca Digital Mundial de la Unesco.

Avui us parlarem d’Europeana, la Biblioteca Digital de la Unió Europea, un projecte que es va posar en marxar a finals de l’any passat però que va tenir uns inicis una mica accidentats: el portal va morir d’èxit poques hores després de la seva posada en marxa al rebre uns 10 milions de visites cada hora.

Aquest fet és un clar exponent de la força que està prenent Internet com a plataforma d’emmagatzematge i difusió de la cultura i les expectatives dels internautes!

Europeana recull en línia el fons cultural i científic de biblioteques, arxius,  galeries i museus de tot Europa, i a nivell català compta amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya. El web, que ja  funciona amb normalitat, està disponible en 23 idiomes, inclòs el català. Ara com ara ens ofereix accés a una versió beta -un prototip- que “només” dóna accés a 4 milions de documents digitals com imatges (pintures, dibuixos, mapes, fotografies i imatges d’objectes de museu), textos (llibres, diaris, cartes, i documents d’arxiu), so (música o emissions de ràdio) i videos (pel•lícules, noticiaris, emissions de TV, etc.).

Us recomanem fer-li una visita, però us avisem que haureu d’esperar una mica per accedir a la versió 1.0 d’Europeana: aquesta no es posarà en marxa fins el 2010 i oferirà enllaços a més de 10 milions d’objectes digitals!

One thought on “Europeana: en marxa

  1. Retroenllaç: Eureca!: un cercador per a les col·leccions digitals catalanes « Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.