Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Mor el cartellista Vicente Vila Gimeno, “Wila”

Deixa un comentari

soldado01El passat diumenge 28 de juny va morir, a l’edat de 101 anys, el que es considerava el darrer cartellista de la Guerra civil espanyola, Vicente Vila Gimeno, conegut com a Wila.

Wila va néixer a València el 30 d’abril de 1908. Va estudiar Belles Arts a l’Escuela de San Carlos, on va obtenir el premi extraordinari de fi de carrera. Durant la guerra va treballar al taller d’arts gràfiques de l’Alianza de Intelectuales Antifascistas para la Defensa de la Cultura de València. Acabat el conflicte va anar a viure a Madrid, on va reconduir la seva carrera elaborant decorats per a productores de cinema com CIFESA o la de Samuel Bronston i treballant en el món de la publicitat, activitats que compaginava amb les aquareles. Un dels seus cartells més emblemàtic és el que us reproduïm en aquest post.

Si voleu repassar una part de l’obra del cartellista, a la Biblioteca del Pavelló de la República tenim més de 1.000 cartells digitalitzats del període de la Segona República i de la Guerra Civil -10 dels quals són de Wila-, que podeu visualitzar a la Memòria Digital de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.