Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Eines que ens ajuden a cercar al catàleg

Deixa un comentari

Algunes vegades ens heu comentat les dificultats que trobeu per cercar llibres sobre una determinada matèria al catàleg. Per exemple, si haguessiu llegit el darrer llibre de Javier Cercas Anatomía de un instante, i desitgessiu localitzar més llibres sobre el cop d’estat, com els buscarieu al catàleg? Per la matèria “Vint-i-tres de febrer, 1981“? Per “23-F”? O bé per “Rebel·lió militar del vint-i-tres de febrer”?

Per intentar sol·lucionar aquest i més dubtes, la biblioteca posa a la vostra disposició els Microthesaurus de la UB, elaborat recopilant els termes que corresponen a la família semàntica de les diferents disciplines impartides a les facultats i les escoles universitàries de la UB i el seu àmbit geogràfic d’interès. En el nostre àmbit creiem que us pot resultar molt útil consultar el Microthesaurus temàtic d’història.

consulta3Al Microthesaurus temàtic d’història podreu accedir a la terminologia emprada en la indexació dels documents de la nostra temàtica, al seu camp semàntic, a les relacions amb altres termes, i, finalment, us permetrà consultar al catàleg els documents que es troben indexats sota aquestes entrades.

Finalment també us recomanem el Microtesaurus de Noms geogràfics, que us facilitarà la cerca de documents per noms de llocs geogràfics al catàleg. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.