Homenatge als represaliats pel franquisme al Palau Sant Jordi

Coincidint amb el 70è aniversari del final de la Guerra Civil Espanyola i l’inici de la dictadura, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, a través del Memorial Democràtic, inicia el pròxim 14 d’octubre un programa d’activitats per recuperar la memòria històrica de la repressió franquista.

El primer acte tindrà lloc avui dimecres 14 d’octubre a les 21.00h al Palau Sant Jordi, i consistirà en el concert  homenatge Poètiques de resistència. Somnis de llibertat, dedicat a totes les víctimes de la repressió franquista, i que comptarà amb Quico Pi de la Serra i Joan Manuel Serrat com a artistes més destacats. Podeu trobar més informació sobre l’acte a la pàgina web de la Memòria Democràtica.

expresos2Una altra de les iniciatives que s’han près amb motiu d’aquest aniversari ha estat l’elaboració d’un balanç dels ajuts atorgats des de l’any 2000  a expresos polítics. Aquest balanç, que acaba de publicar-se en forma de llibre –Expresos polítics: memòria dels ajuts concedits pel govern català– reprodueix documentació d’arxiu diversa dipositada a la nostra biblioteca, com la coberta d’un llistat de presoners del camp de concentració de Lleida o fulls volants clandestins que secundaven la vaga dels tramvies del 1951 o que reivindicaven l’alliberament de Puig Antich. Ja podeu consultar diversos exemplars de l’obra a la nostra biblioteca!

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies d’actualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Homenatge als represaliats pel franquisme al Palau Sant Jordi

  1. Queralt ha dit:

    Bones!
    Atès que la notícia no entra en interioritats del llibre ho faré jo… Per dir que les persones que hi han treballat estan “íntimament” relacionades amb el Pavelló i el CEHI: Hi han col·laborat l’Oriol Dueñas i la Carolina Rúa, i la recerca d’imatges la va fer la Gemma Caballer. Sinó fixeu-vos en els crèdits…
    Salutacions a tots/es!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s