Homenatge als represaliats pel franquisme al Palau Sant Jordi

2 comentaris

Coincidint amb el 70è aniversari del final de la Guerra Civil Espanyola i l’inici de la dictadura, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, a través del Memorial Democràtic, inicia el pròxim 14 d’octubre un programa d’activitats per recuperar la memòria històrica de la repressió franquista.

El primer acte tindrà lloc avui dimecres 14 d’octubre a les 21.00h al Palau Sant Jordi, i consistirà en el concert  homenatge Poètiques de resistència. Somnis de llibertat, dedicat a totes les víctimes de la repressió franquista, i que comptarà amb Quico Pi de la Serra i Joan Manuel Serrat com a artistes més destacats. Podeu trobar més informació sobre l’acte a la pàgina web de la Memòria Democràtica.

expresos2Una altra de les iniciatives que s’han près amb motiu d’aquest aniversari ha estat l’elaboració d’un balanç dels ajuts atorgats des de l’any 2000  a expresos polítics. Aquest balanç, que acaba de publicar-se en forma de llibre –Expresos polítics: memòria dels ajuts concedits pel govern català– reprodueix documentació d’arxiu diversa dipositada a la nostra biblioteca, com la coberta d’un llistat de presoners del camp de concentració de Lleida o fulls volants clandestins que secundaven la vaga dels tramvies del 1951 o que reivindicaven l’alliberament de Puig Antich. Ja podeu consultar diversos exemplars de l’obra a la nostra biblioteca!

2 thoughts on “Homenatge als represaliats pel franquisme al Palau Sant Jordi

  1. Bones!
    Atès que la notícia no entra en interioritats del llibre ho faré jo… Per dir que les persones que hi han treballat estan “íntimament” relacionades amb el Pavelló i el CEHI: Hi han col·laborat l’Oriol Dueñas i la Carolina Rúa, i la recerca d’imatges la va fer la Gemma Caballer. Sinó fixeu-vos en els crèdits…
    Salutacions a tots/es!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.