Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

L’Associació danesa “Friends of the International Brigades” visita el Pavelló de la República

Deixa un comentari

El Pavelló de la República ha rebut la visita d’un nombrós grup de membres de l’Associació danesa “Friends of the International Brigades Spain 1936-39”, acompanyats pel president de l’Associació i bon coneixedor de la història dels brigadistes danesos, el senyor Allan Christiansen.

La visita ha estat interessant i emotiva alhora perquè entre el grup es trobaven diversos descendents directes, fills i nets de brigadistes, que en la majoria dels casos van deixar la seva vida en terres de l’Ebre.

 Munch14Aquest és el cas de la senyora Ursula Munch-Petersen, filla del reconegut pintor i poeta Gustaf Munch-Petersen mort als 26 anys a la Batalla de l’Ebre i que ens va fer entrega del llibre Malerier og digte en el que es recullen les seves obres així com fotografies i records del seu pas per les Brigades.

Molt interessant és també la donació del periodista Erik Pedersen consistent en dos CD’s amb entrevistes als brigadistes morts recentment: Alun Menai Williams i Julius Kurt Goldstein. En un futur la biblioteca anirà rebent material divers fruit d’aquesta visita i de les relacions que s’han establert amb l’Associació.

Res ens complau més que acollir aquestes persones la vida de les quals ha quedat definitivament lligada a la nostra història.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.