Barcelona-Madrid 40 anys d’acció veïnal

1 comentari

Aquest és el nom de l’exposició que ha estat organitzada conjuntament per les federacions veïnals de Barcelona (FAVB)  i Madrid (FRAVM) i que proposa un recorregut pels diversos àmbits de lluita i reivindicacions de les associacions de veïns, des del franquisme i la Transició democràtica fins a l’actualitat.

L’exposició pretén fer visible la història del moviment veïnal i la seva influència a les ciutats de Barcelona i Madrid en els darrers 40 anys, ja que, tal i com manifesten els seus organitzadors, “la memòria de les associacions de veïns i veïnes sintetitza la història dels barris i la dels milers d’homes i dones que han lluitat i lluiten per fer-los habitables”.

La inauguració de Barcelona-Madrid 40 anys d’acció veïnal tindrà lloc el divendres 27 de novembre a les set de la tarda al saló del Tinell del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) (Plaça del Rei, s/n) i l’exposició podrà veure’s del 28 de novembre de 2009 a l’1 de febrer de 2010 a la Capella de Santa Àgata (Plaça del Rei-Conjunt Monumental).

A la Biblioteca del Pavelló de la República hem col·laborat en aquesta exposició facilitant la reproducció de cartells i adhesius, ja que disposem de nombrosos fons d’arxiu (FV i F-FV, FP (Huertas-Fabre), DPP (UCL), DPP (LCR-Arx.2), etc.) amb documentació relacionada amb l’activitat política, social i cultural de les associacions de veïns des dels últims anys del franquisme fins a l’actualitat. Podeu consultar els inventaris d’aquests fons a la nostra pàgina: Inventaris dels fons d’Arxiu.

One thought on “Barcelona-Madrid 40 anys d’acció veïnal

 1. Benvolgudes i benvolguts;

  En el marc de la celebració dels 40 anys del moviment veïnal, la FAVB us proposa aquesta taula rodona que tindrà lloc *dijous 10 de desembre a les 19 hores a la Sala Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona* (plaça del Rei, s/n).

  Modera:* Jordi Borja*, urbanista
  *Pamela Radcliff*, hitoriadora de la Universitat de Califòrnia.
  *Vicente Pérez Quintana*, sociòleg i membre de la junta de la FRAVM.
  *Eva Fernández*, antropòloga i presidenta de la FAVB.
  *Joan Roca*, director del Museu d’Història de Barcelona.

  Salutacions des de la FAVB

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.