Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

El Nadal que no vam tornar a casa

1 comentari

Aquesta setmana tan nadalenca volem fer-nos ressò d’un llibre que acaba de sortir a la venda i que té un títol ben il·lustratiu: El Nadal que no vam tornar a casa. Es tracta de la petita història del primer Nadal d’exili, el Nadal del 1939, a través d’un recull de proses i poesies que es van escriure llavors, i que es van publicar a diaris i revistes de fora de Catalunya.

El Nadal que no vam tornar a casa inclou textos de Francesc Trabal, Pere Carbonell i Fita, Eugeni Xammar, Avel·lí Artís, Jordi Vallès, Francesc Trabal, August Pi i Sunyer, Jordi d’Argent, Carles Pi i Sunyer, Emili Vigo, G. Sánchez Boxa, Pere Coromines, Ambrosi Carrion, Gràcia B. de Llorenç, Ventura Gassol, Agustí Bartra, Joan Ferrer, Josep Pous i Pagès, Joan Oliver i Xavier Benguerel. També recull els articles que els presos del camp de concentració de Sant Cebrià van editar a L’ilot de les arts, setmanari que s’imprimia i es distribuïa al mateix camp i del qual disposem d’una còpia a l’hemeroteca de la Biblioteca del Pavelló.

Es tracta del darrer llibre d’A contra vent, editorial dirigida per Quim Torra, un dels nostres usuaris i que fa uns mesos també va publicar Fantasmones Rojos. La venjança contra Catalunya, un recull dels articles que, amb aquest nom, van publicar-se a la Solidaridad Nacional durant els anys 39 i 40.

Farem una crida al tió perquè ens cagui aquests dos llibres!

 

One thought on “El Nadal que no vam tornar a casa

  1. Moltes gràcies! Una forta abracada, Quim

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.