Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Un retrat de José Pellicer, exposat al Pavelló de la República

Deixa un comentari

El passat mes de desembre va signar-se un conveni entre el Centre d’Estudis Històrics Internacionals i la Sra. Coral Pellicer, gràcies al qual aquesta cedia en règim de dipòsit un retrat del seu pare, José Pellicer, per exposar-lo de manera permanent al Pavelló de la República amb l’objectiu de preservar la memòria del seu pare.

El retrat, que reproduïm en aquest post i que és obra del cartellista Mariano Rawicz, està datat el 10 de juny de 1942 (dos dies després de l’execució de José Pellicer, el 8 de juny), i va ser realitzat a la Presó Model de València.

José Pellicer i Gandia (1912-1942) va destacar durant la Guerra Civil espanyola per la seva defensa de la legalitat republicana i és considerat un dels fundadors de la Columna de Ferro. El passat 2009, un dels nostres usuaris, Miquel Amoròs, va publicar una biografia d’aquest personatge José Pellicer, el anarquista íntegro : vida y obra del fundador de la heroica Columna de Hierro, que actualment estem en procés d’adquisició i que esperem, en breu, poder posar a disposició dels nostres usuaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.