Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Una esperança desfeta: Sabadell 1931-1945

Deixa un comentari

El 17 de desembre va inaugurar-se l’exposició “Una esperança desfeta: Sabadell 1931-1945” al Museu i Arxiu Històric de Sabadell, organitzada per l’Ajuntament  i els Museus Municipals de Sabadell. L’exposició ha comptat amb la col·laboració de la Biblioteca del Pavelló de la República, que ha prestat diversos cartells -com La mascota de la revolució: el més petit de tots, Auca del noi català antifeixista i humà o Segell pro-infància– i llibres, i ha facilitat la reproducció d’algunes imatges que s’han utilitzat per a la publicació del catàleg de l’exposició.

El Museu d’Art i el Museu d’Història de Sabadell han desenvolupat per primera vegada un projecte comú de llarga durada en el que, durant tres mesos, concentraran totes les seves activitats al voltant d’aquesta exposició: conferències, cursos, visites, activitats escolars, familiars, tallers, publicacions…

L’objectiu de l’exposició és mostrar els canvis que la Guerra Civil espanyola va produir a Sabadell. S’organitza en diferents àmbits que permeten comparar la realitat de Sabadell d’abans de la guerra i el seu model de societat lliberal i democràtica amb el model de societat feixista i sense llibertats imposat per l’arribada del nou règim.

Potser molts de vosaltres ja l’heu visitat, però precisament aquest proper dijous 25 de febrer, a les 19:30h, tindrà lloc al Museu d’Art de Sabadell (C. del Doctor Puig, 16), la presentació del catàleg de l’exposició i, en aquest mateix acte, es presentarà també el número 32 de la revista Arraona. Aquest darrer número compta amb un dossier monogràfic sobre diversos aspectes de la Guerra Civil a Sabadell, per a la realització del qual s’ha consultat, entre d’altres, el fons de la nostra biblioteca. Si encara no heu visitat l’exposició, potser aquest dijous és una bona ocasió per fer-ho!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.