Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Commemoració dels 25 anys de la mort de Salvador Espriu

2 comentaris

El Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República es vol sumar a les nombroses institucions i entitats que aquests dies han volgut commemorar el 25è. aniversari de la mort de Salvador Espriu i Castelló i, a la vegada, donar a conèixer la documentació sobre aquest poeta existent als nostres fons.

A  banda de l’extensa obra literària d’Espriu, que podeu consultar al catàleg, el fons d’arxiu de la Biblioteca del Pavelló de la República disposa de diverses fotografies, d’unes impressions personals sobre la Guerra Civil que li va encarregar Domènec Pastor Petit l’any 1977 i d’una carta de suport a José Maria Valverde quan va dimitir de la seva càtedra de la Universitat de Barcelona l’any 1965 per solidaritzar-se amb els professors de Madrid E. Tierno Galván, J.L. López Aranguren i A. García Calvo, expulsats per motius polítics.  Podeu llegir aquesta carta així com veure la seva peculiar cal·ligrafia en la reproducció que us oferim.

Podeu consultar els inventaris dels fons amb material relacionat amb Salvador Espriu a la nostra pàgina web l’Arxiu de la Biblioteca del Pavelló de la República > Inventaris de la col·lecció Figueras > Fons Personal Domènec Pastor Petit i Inventaris de la col·lecció CEHI > Fons Personal José M. Valverde i Arxiu Gràfic.

També podeu visitar l’homenatge que va dedicar-li el Bloc de Lletres el dia que va fer vint-i-cinc  anys de la seva mort.

2 thoughts on “Commemoració dels 25 anys de la mort de Salvador Espriu

 1. Gràcies per mostrar-nos aquest material inèdit de Salvador Espriu. Aquest homenatge conjunt almenys haurà servit per això, per esquitzar la xarxa de petits bocins d’Espriu.

  M'agrada

  • Gràcies a vosaltres per aquesta iniciativa tan bona!
   Aprofitant que ara ja ens coneixeu, la Biblioteca del Pavelló de la República estaria molt contenta que us subscrivíssiu al nostre bloc.
   Cordialment,

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.