Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Encara podeu anar a veure “Garbo. El espía”

Deixa un comentari

Ara que s’acosta el cap de setmana, si encara no hi heu anat, us volem animar a acostar-vos als Cinemes Mèlies per veure el llargmetratge documental Garbo. El espía.

Amb poquíssimes fotografies originals i unes breus imatges filmades dels darrers anys de Joan Pujol García, el director del documental Garbo. El Espía, no ha optat per la via tradicional d’un narrador que ens vagi acompanyant i descobrint progressivament la peculiar i gairebé increïble vida d’aquest espia doble d’una manera lineal. Edmon Roch opta per composar un immens puzle,  intercala fragments de noticiaris de l’època, anuncis televisius o pel·lícules (El dia más largo, El extraño, El agente invisible, Mata Hari, etc.) i afegeix els comentaris de diverses persones que el van entrevistar personalment, com l’escriptor Nigel West i el periodista Xavier Vinader, o que han estudiat  la seva trajectòria. Si a això s’hi suma el testimoni d’algun membre de la seva primera família, obtenim un puzle ben acabat, amè i que difícilment ens deixa indiferents.

Garbo. El Espía ha rebut diversos premis. El Goya i el Gaudí al millor llargmetratge documental del 2009 han estat els més populars però no els únics.

Si busquem un cas que justifiqui l’expressió popular que sovint la realitat supera la ficció el trobem aquí perquè aquest home que va estar als dos bàndols de la Guerra Civil espanyola sense disparar mai un tret, que era alhora Garbo i Arabel, que va rebre les principals condecoracions tant britàniques com alemanyes, que va tenir dues famílies i que va morir dues vegades era real i es deia Joan Pujol.

A la biblioteca trobareu diverses obres que tracten sobre Garbo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.