Estrena del documental “Una cullera a la butxaca”

Preneu nota!! Aquest dissabte 17 d’abril, a les 22:40h, s’estrenarà al programa Gran Angular de La2, el documental Una cullera a la butxaca.

El documental, dirigit per Mireia Ibars i produït per Noche de Estreno, té un fil ben personal:

“Vaig estar vivint un temps a França, a la tornada, em semblava que s’estava produint un fenomen social força curiós. Les fosses comuns, la Llei de la Memòria Històrica, Lorca o Garzón tenien reservat un apartat a les notícies d’actualitat. Trobava el fenomen tan interessant que no vaig poder resistir la idea de fer-ne un documental.

Li anava preguntant a la meva àvia com havia estat la seva vida d’exili a Toulouse i de seguida em vaig adonar que el que sabia d’aquells temps era un relat idealitzat i ple de clixés. A mesura que el rodatge avançava, els pilars amb els que havia construït la història de la meva família van començar a trontollar. Necessitava conèixer la veritat i reinterpretar-la. I és sobre aquesta tensió, tan personal, que hem volgut construir la nostra pel·lícula”.

Una cullera a la butxaca té una durada de 30 minuts i ha comptat amb la col·laboració d’una de les nostres usuàries, la professora del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona Queralt Solé.

Esperem que us agradi!

Aquesta entrada s'ha publicat en Ens ha agradat, Exili, Notícies d’actualitat i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Estrena del documental “Una cullera a la butxaca”

  1. Pau ha dit:

    Benvolguts, vaig veure el documental i em va sorprendre gratament, per diversos motius: s’allunya de la centralitat barcelonina, amb els fets que explica i amb els testimonis que recull; s’apropa a la guerra i la seva herència d’una manera diferent a la que fins ara haviem vist a la tv; el paissatge, el ritme, la fotografia.. semblava més una pel·lícula que un documental.
    Del tot recomanable. Gràcies per mantenir-nos informats.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s