Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Estrena del documental “Una cullera a la butxaca”

2 comentaris

Preneu nota!! Aquest dissabte 17 d’abril, a les 22:40h, s’estrenarà al programa Gran Angular de La2, el documental Una cullera a la butxaca.

El documental, dirigit per Mireia Ibars i produït per Noche de Estreno, té un fil ben personal:

“Vaig estar vivint un temps a França, a la tornada, em semblava que s’estava produint un fenomen social força curiós. Les fosses comuns, la Llei de la Memòria Històrica, Lorca o Garzón tenien reservat un apartat a les notícies d’actualitat. Trobava el fenomen tan interessant que no vaig poder resistir la idea de fer-ne un documental.

Li anava preguntant a la meva àvia com havia estat la seva vida d’exili a Toulouse i de seguida em vaig adonar que el que sabia d’aquells temps era un relat idealitzat i ple de clixés. A mesura que el rodatge avançava, els pilars amb els que havia construït la història de la meva família van començar a trontollar. Necessitava conèixer la veritat i reinterpretar-la. I és sobre aquesta tensió, tan personal, que hem volgut construir la nostra pel·lícula”.

Una cullera a la butxaca té una durada de 30 minuts i ha comptat amb la col·laboració d’una de les nostres usuàries, la professora del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona Queralt Solé.

Esperem que us agradi!

2 thoughts on “Estrena del documental “Una cullera a la butxaca”

  1. Benvolguts, vaig veure el documental i em va sorprendre gratament, per diversos motius: s’allunya de la centralitat barcelonina, amb els fets que explica i amb els testimonis que recull; s’apropa a la guerra i la seva herència d’una manera diferent a la que fins ara haviem vist a la tv; el paissatge, el ritme, la fotografia.. semblava més una pel·lícula que un documental.
    Del tot recomanable. Gràcies per mantenir-nos informats.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.