Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

La Biblioteca rep la visita de Natalia Benjamin

Deixa un comentari

Fa uns dies la Biblioteca del Pavelló de la República va rebre la visita de Natalia Benjamin, que ens va dedicar el llibre Recuerdos: basque children refugees in Great Britain , obra de la qual és editora. El llibre, edició bilingüe en anglès i castellà, compta amb nombroses fotografies d’infants refugiats a causa de la Guerra Civil espanyola. 

Natalia Benjamin va néixer l’any 1944 a Gran Bretanya, de mare espanyola i pare anglès. La seva mare, nascuda a Madrid, va arribar a Gran Bretanya el 1937 i va treballar com a mestra dels nens bascos evacuats. Natalia, per la seva banda, va estudiar francès a les Universitats de Reading, Grenoble, Paris i Essex i va escriure la seva tesi sobre els poetes francesos de la resistència. Va ser professora de francès a l’Oxford Brookes University durant més de trenta anys.

El 2002 va fundar la Basque Children of ’37 Association UK, organització de la qual és secretària, i que té l’objectiu de difondre la història dels nens bascos evacuats, així com preservar els seus arxius.

Des del bloc volem donar les gràcies a Natalia Benjamin per la seva donació i esperem que hagués gaudit amb la visita a la biblioteca!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.