Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Dos articles de les bibliotecàries del Pavelló traspassen fronteres

4 comentaris

Avui estem d’especial enahorabona, ja que dues de les nostres companyes de la biblioteca –Lourdes Prades i Gemma Caballer– han estat coautores de dos articles publicats a França i Itàlia.

Lourdes Prades, juntament amb la professora de la UB Montserrat Sebastià, ha publicat l’article “I Miliziani delle Brigate Internazionali della Guerra civile spagnola e la memoria storica: SIDBRI, un sistema di informazione digitale” al núm. 36 de la revista Spagna contemporanea.

L’article, síntesi de la tesi doctoral de Lourdes PradesEls Brigadistes de la Guerra Civil espanyola en les fonts documentals, reivindica la necessitat de desenvolupar sistemes d’informació digital per a la recuperació de la memòria històrica, en concret, del període de la Guerra Civil espanyola. 

D’altra banda, Gemma Caballer, juntament amb la professora de la UB Queralt Solé, ha publicat l’article “El Comitè Nacional Catòlic de Socors als Refugiats d’Espanya, una aproximació”, un estudi realitzat a partir del Fons personal de Josep Maria Trias Peitx, dipositat a la nostra biblioteca.

L’article centra la seva atenció en l’ajuda oferta als refugiats als camps de concentració francesos per part de l’esmentat Comitè i té el seu origen en la comunicació presentada a la Journée d’études de l’association Maitron Languedoc-Roussillon, que va tenir lloc a Perpinyà el 7 de febrer de 2009. La totalitat de les comunicacions presentades a aquesta jornada es poden consultar a Catalans du Nord et languedociens at l’aide à la République Espagnole, 1936-1946. Trobareu una ressenya d’aquesta obra a L’Indépendant de Perpinyà.

4 thoughts on “Dos articles de les bibliotecàries del Pavelló traspassen fronteres

  1. Quin nivell!
    Moltes felicitats.

    M'agrada

  2. Quines cracks ! Creuant fronteres i tot.
    Moltes felicitats !

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.