Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Demà s’inaugura l’exposició “Repressió i Resistència, restes de dictadura al carrer i a la memòria”

1 comentari

El dijous 10 de juny, a les 11:30 hores, tindrà lloc a la Plaça Nova (Plaça de la Catedral) de Barcelona, la inauguració de l’exposició fotogràfica Repressió i Resistència, restes de dictadura al carrer i a la memòria.

Aquesta exposició, que consta de 12 fotografies de gran format ubicades al mateix lloc on van ser realitzades en el passat, ha comptat amb la col·laboració de la Biblioteca del Pavelló, que ha facilitat la reproducció d’una de les dotze imatges.

Es tracta d’un passeig pels carrers del centre de la nostra ciutat en els quals hi trobarem reproduïdes, en petits grups, imatges dels darrers 40 anys. El passeig esdevé  així un escenari on hi conviuen i s’enfronten l’oblit i la memòria.

Les imatges són de Manuel Armengol, Paco Elvira, Carlos Pérez de Rozas, Josep Maria Perez Molinos i Ricard Terré, així com d’altres fotògrafs que no s’han pogut identificar. Atès que la major part de les fotografies que integren aquesta exposició són obra de destacats fotògrafs barcelonins, aquesta acció vol ser també un homenatge als autors d’aquests testimonis gràfics de primera línia.

L’exposició s’emmarca dins el II Col•loqui Internacional Memorial Democràtic: La repressió franquista i la revisió jurídica de les dictadures, i ha estat una iniciativa del Memorial Democràtic conjuntament amb l’entitat Arqueologia del Punt de Vista, a la que vam dedicar un post fa uns dies.

La instal·lació estarà exposada fins al 18 de setembre i ofereix la possibilitat, a qui ho desitgi, de participar en les visites guiades que es realitzaran a partir del dissabte 12 de juny. Podeu inscriure-us a recepciomemorial@gencat.cat o trucant al telèfon 93 551 63 00.

Esperem els vostres comentaris!

One thought on “Demà s’inaugura l’exposició “Repressió i Resistència, restes de dictadura al carrer i a la memòria”

  1. ¡Qué buena noticia! Muchas gracias or compartir,

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.