Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Presentació de les memòries inèdites de Josep Irla i Bosch

Deixa un comentari

En el marc de la 28a Setmana del Llibre en Català, la Fundació Josep Irla i Viena Edicions presenten el llibre Josep Irla i Bosch. Memòries d’un President a l’exili, del que la Fundació Josep Irla ens n’ha donat un exemplar. La presentació -que tindrà lloc avui, 16 de setembre, a les 19 hores al Parc de la Ciutadella de Barcelona i el dijous, 18 de setembre, a les 7 del vespre a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols-  anirà a càrrec de Jordi Gaitx Moltó, curador i autor de l’edició, i Enric Pujol, historiador.

Josep Irla i Bosch (1876-1958) s’exilià a França el gener de 1939 i després de l’afusellament de Lluís Companys (1940) assumí la presidència de la Generalitat, des d’on el 1944 creà el Consell Assessor i al llarg de 1945-48 presidí el primer i únic govern de la Generalitat a l’exili. Dimití com a President el 1954. Les seves memòries inèdites són un document de testimoniatge polític imprescindible per entendre la lluita per la continuïtat de les institucions catalanes al llarg del segle XX.

En els fons personals de Manuel Serra i Moret i de Miquel Ferrer i als fons de la sèrie sobre l’exili  DO i DO-C custodiats a la Biblioteca del Pavelló de la República hi trobareu nombrosa documentació relacionada amb la Generalitat de Catalunya a l’exili i, en concret, amb la presidència de Josep Irla  (1940-1954).

Us convidem també a visitar els nostres recursos sobre l’exili que vam elaborar l’any passat per commemorar els 70 anys de l’exili de 1939 (Mapa interactiu de la premsa de l’exili, Album souvenir de l’exode espagnoleRecull monogràfic sobre els Jocs Florals de la Llengua Catalana i  les pàgines sobre José del Barrio i Manuel serra i Moret).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.