Primera trobada GALEUSCA d’historiadors/es

Deixa un comentari

Els dies 10 i 11 de desembre de 2010 tindrà lloc al Museu d’Història de Catalunya (Pl. Pau Vila, 3), la Primera trobada GALEUSCA d’historiadors/es: entre la construcció nacional i la repressió identitària.

Aquesta trobada, que comptarà amb la presència d’historiadors i historiadores de Catalunya i de la resta dels Països Catalans, d’Euskadi i de Galiza, és considerada pels seus organitzadors com una exigència per entendre el nostre present i l’Europa a la qual pertanyem. A més, l’anàlisi de les trajectòries històriques d’aquestes tres nacions ha de servir per veure els punts en comú, però també els ritmes diferents i les lògiques internes. Aquestes jornades volen ser un exercici d’història comparada que partirà de l’època moderna i arribarà fins a l’intent de genocidi identitari del franquisme contra aquestes tres realitats nacionals.

Els àmbits de les jornades comprenen des de l’edat moderna fins a l’actualitat, i han estat  organitzades pel Grup de Recerca Manuscrits (UAB), el Grup d’Estudis d’Història de la Cultura i dels Intel·lectuals (UB), la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), el Museu d’Història de Catalunya (MHC), el Centre d’Història Contemporània de Catalunya (CHCC), el Memorial Democràtic i l’ Institut Ramon Muntaner (IRMU).

Aquest divendres 24 de setembre finalitza el termini d’inscripció de les comunicacions (amb un resum de mil caràcters), però us podeu inscriure com assistents fins el mateix dia de les jornades. Si desitgeu més informació consulteu el tríptic informatiu o contacteu amb la Coordinadora de Centres d’estudi de Parla Catalana ccepc@iec.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.