Jornades “Refugis antiaeris a Catalunya”

Deixa un comentari

El Taller d’Història de Gràcia, amb col·laboració amb diferents centres d’estudis de Barcelona, organitza pels propers dies 12 i 13 de novembre unes jornades que porten per títol Refugis antiaeris a Catalunya – Criteris de divulgació històrica on participen alguns dels nostres usuaris, com Josep Maria Contel, David Iñíguez o Ramon Arnabat.

Aquestes jornades de treball neixen amb l’objectiu d’analitzar i posar en comú els criteris de gestió i divulgació dels refugis antiaeris, un patrimoni col·lectiu que durant anys va quedar en l’oblit i del que es va començar a reivindicar la seva preservació i conservació a partir de finals dels anys 80, principi dels 90. 

Cal destacar que només a la ciutat de Barcelona es van construir, entre el mes de febrer de 1937 i el gener de 1939, més de 1400 refugis, molts dels quals van fer-se a iniciativa dels veïns.

Consulteu la pàgina Jornades sobre els Refugis antiaeris a Catalunya per conèixer la seu, horaris, preus de les inscripcions, així com d’altres dades d’interès de les jornades. 

Us recordem que si us interessa el tema dels bombardeigs i els refugis antiaeris durant la guerra civil podeu consultar la nostra pàgina web Els Bombardeigs durant la Guerra Civil espanyola, on trobareu una selecció de recursos existents a la biblioteca, així com un video realitzat amb material del nostre fons on apareixen imatges de refugis antiaeris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.