Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Documentació electoral a la Biblioteca del Pavelló

Deixa un comentari

S’acosten eleccions -impossible no haver-se’n adonat oi?- i volem aprofitar l’avinentesa per recordar-vos que a la Biblioteca del Pavelló de la República trobareu nombrosa i valuosa informació sobre molts dels comicis electorals i referèndums que han tingut lloc a Espanya i a Catalunya des de la mort de Franco.

En el nostre fons bibliogràfic trobareu programes electorals dels partits que s’han presentat a les eleccions al llarg dels anys, molts d’ells ja desapareguts. Pel que fa al nostre arxiu, hi trobareu fulls de propaganda electoral, cartells, adhesius, llistes de candidatures, material divers (mistos, llapis, xapes, etc.) i reculls de premsa. Aquesta documentació us pot ajudar a respondre  preguntes com “Quines candidatures van presentar-se a les eleccions generals de 1977?” o “Quin tipus de propaganda va fer-se en determinats comicis amb l’objectiu de promoure l’abstenció?”, etc.

Gran part d’aquest material es troba inventariat als fons de Fulls Volants FV i F-FV; si no localitzeu el que busqueu, poseu-vos en contacte amb nosaltres (bibrepublica@ub.edu), ja que no tota la documentació que tenim dipositada al Pavelló de la República es troba ja catalogada via web.

Si hem despertat el vostre interès, podeu veure una petita mostra de la tipologia de documentació que tenim sobre comicis electorals al recurs web Trentè aniversari del referèndum de la Constitució espanyola (6 desembre 2008), elaborat a partir del nostre fons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.