Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

La Biblioteca del Pavelló col·labora amb l’exposició “Brangulí” a la Fundación Telefónica (Madrid)

Deixa un comentari

Encara esteu a temps de visitar -fins el proper 30 de gener de 2011-l’exposició “Brangulí” dedicada al fotògraf barceloní Josep Brangulí i Soler, a la Fundación Telefónica (Gran Via 28, 3a planta. Madrid), que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Amb aquesta exposició i catàleg la Fundación Telefónica s’ha plantejat fer una revisió completa de l’obra de Josep Brangulí, iniciada a finals del segle XIX i que va continuar ininterrumpidament fins a la seva mort l’any 1945. L’obra de Brangulí es va desenvolupar principalment a la ciutat de Barcelona i trobem les seves fotografies a nombroses revistes il·lustrades ja des dels inicis de la seva carrera: ¡Cucut!, La Hormiga de Oro, Nuevo Mundo, etc. A partir de 1910 comença el seu treball habitual a la premsa diària: La Vanguardia, El Noticiero Universal, La Noche, etc., i ben aviat també serà el corresponsal de Prensa Española a Barcelona, publicant les seves fotografies a Blanco y Negro, ABC i Campeón.

Però Josep Brangulí no només va treballar per a la premsa, sinó que va fer una extensíssima tasca com a fotògraf industrial, del comerç i de l’arquitectura esdevenint, per tant, el fotògraf que més àmpliament va documentar les transformacions de Barcelona en aquest llarg període de temps.

La Biblioteca del Pavelló de la República participa en aquesta exposició amb el préstec de diversos números originals de diaris i revistes d’aquest període amb fotografies destacades de Josep Brangulí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.