Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Inaugurada l’exposició “Infància robada: la protecció de menors en el franquisme”

Deixa un comentari

Fins el proper diumenge 6 de febrer podeu visitar l’exposició Infància robada: la protecció de menors en el franquisme, que té lloc al Centre Cívic El Coll-La Bruguera, al barri de Gràcia de  Barcelona (C/Aldea, 15). La mostra, que recull les experiències de persones que durant la seva  infància van ser tutelades per l’Estat franquista, pot visitar-se de dilluns a dissabte, de 16 a 23h, els dimarts i dijous, de 10 a 14 hores i el diumenge, de 17 a 21 hores.

L’exposició, que ha estat organitzada pel Grup de Recerca Històrica CIRCARE, un grup especialitzat en investigació i divulgació històrica, neix amb la intenció de fer visible la infància i la joventut tutelades per l’Estat franquista, ja que un cop acabada la guerra, milers de nens i nenes es van trobar sense família perquè s’havien quedat orfes, tenien els pares a la presó, o havien estat abandonats. La iniciativa recull les experiències de persones que van viure aquesta situació i mostra l’organització, el funcionament i la ideologia de les institucions que se’n van fer càrrec, dins el marc polític i social de la Dictadura.

L’exposició forma part d’un treball de recerca iniciat per les historiadores de CIRCAREElena Ràfols Yuste, Maria Verdú Guinot i Neus García Ràfols, usuàries de la nostra biblioteca- el 2003, i que ha donat els seus fruits en l’estudi Les institucions de protecció de menors i benèfiques: centres de menors femenins de Barcelona i província – 1939-1959, el documental en DVD Darrere la finestra: vida quotidiana als centres de menors franquistes i la construcció del lloc web Infància tutelada en el franquisme. Tant aquest estudi inèdit com el documental en DVD els podeu trobar a la nostra biblioteca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.