Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

La 1 de TVE presenta la pel·lícula biogràfica “Clara Campoamor: la mujer olvidada”

Deixa un comentari

Demà dia 9 de març a les 22.15 h, en el marc d’una programació vinculada al Dia Internacional de la Dona, la 1 de TVE emetrà el primer dels dos capítols en què s’ha estructurat aquesta pel·lícula biogràfica sobre la diputada espanyola que va lluitar per aconseguir la legalització del vot de les dones: Clara Campoamor: la mujer olvidada.

Clara Campoamor, jurista i diputada del Partit Radical a les Corts Constituents de 1931-1933, no ho va tenir gens fàcil, ja que a més de lluitar contra la tradició també ho va haver de fer contra els membres del seu propi partit que temien la influència de l’Església sobre la decisió de vot de les dones.

Del rodatge d’aquesta pel·lícula biogràfica destaca la negativa que va rebre la productora Distinto Films S.L. per gravar les escenes corresponents al recinte del Congrés dels Diputats, cosa que els va obligar a rodar-les al Parlament de Catalunya, des d’on no van posar cap objecció al respecte. Amb l’excepció de l’actriu que interpreta a Clara Campoamor, la resta del repartiment està integrat per actors i actrius catalans de primera línia.

Si us hi fixeu, identificareu un bon nombre dels cartells de la Biblioteca del Pavelló a les imatges de la pel·lícula, vegeu-ne uns exemples: “Obreros… el triunfo de la Esquerra sería vuestra miseria“, “Sólo el Partido Radical se ha preocupado de humanizar la ley del desaucio…”, “Orquestra Pau Casals...”, “14 Abril 1931″, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.