El Pavelló participa en el documental “Víctor Torres i Perenya. La grandesa d’un home”

Deixa un comentari

Font de la imatge: http://www.araponent.cat/

L’Arxiu del Pavelló de la República ha facilitat la reproducció de diversos materials originals per a l’elaboració del documental Víctor Torres i Perenya. La grandesa d’un home, un personatge a qui el president de la Diputació de Lleida ha qualificat de gran icona política de Lleida.

Al llarg dels 70 minuts del documental el seu protagonista, històric militant d’Esquerra Republicana, fa un repàs de la seva vida i de la nostra història: la República, la Guerra, la relació amb el seu pare Humbert Torres —que fou alcalde de Lleida, i amb el seu germà —el poeta Màrius Torres, de qui precisament aquest any es commemora el centenari del seu naixement. El recorregut per la seva vida continua amb el llarg exili a França al costat dels presidents Josep Irla i Josep Tarradellas i el seu retorn a Catalunya l’any 1976, moment en què es va reincorporar a la direcció d’ERC i va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya i designat senador a Madrid.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.