Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Ens ha agradat l’article “Trípoli, primer raid de la historia”

Deixa un comentari

Normalment no acostumem a comentar articles de premsa al nostre bloc, però avui ens volem fer ressò del que el periodista Plàcid Garcia-Planas va publicar el passat diumenge 27 de març de 2011 a La Vanguardia amb el títol  “Trípoli, primer raid de la historia”.

L’autor ens informa del primer bombardeig aeri de la història que va tenir lloc l’1 de novembre de 1911 en el context de la que es va anomenar “guerra italo-turca”, per la qual Roma va arrabassar als turcs les regions de la Tripolitània i la Cirenaica, és a dir, l’actual Líbia per tal de crear el seu imperi colonial.

Va ser un precedent important i també el primer banc de proves dels avanços tecnològics que després es consolidarien al llarg de la Gran Guerra, especialment en el camp de l’aviació.

La Vanguardia 27/03/2011

Però si ho hem volgut destacar, no és tant per la notícia en sí, sinó pel tractament i la presentació que se’n fa. Ens ha agradat que l’autor tracti un fet històric amb rigor i que al mateix temps sigui un article extremadament atractiu per les imatges que incorpora i per l’encertada vinculació d’un passat, que per a molts  pot semblar remot, amb la més candent actualitat.

Ens ha agradat també l’àmplia contextualització cultural que fa dels fets i que, segons el nostre punt de vista,  mostra la importància de conèixer el passat per entendre, una mica si més no, el present.

Per acabar, només comentar que l’autor no és familiar nostre i que, ni tan sols el coneixem, però ja que hi sóm, aprofitem l’oportunitat per convidar-lo a visitar la nostra biblioteca on, veient els seus interessos, segur que trobarà documentació abundant per a les seves cròniques. 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.