Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Inaugurada l’exposició “Nus de la transició” al Museu de Granollers

Deixa un comentari

El passat dijous, 5  de maig de 2011, es va inaugurar l’exposició “Nus de la transició” al Museu de Granollers amb fotografies de Jordi Morgadas (Jeff Milton). Podeu visitar la mostra fins al 10 de juliol de 2011.

Els anys de la transició, entre la mort de Franco i el 1980, la societat espanyola va viure un fenomen de permissivitat sexual conegut com el destape. Jordi Morgades, fotògraf de Granollers, en va ser un dels protagonistes i, sota el pseudònim de Jeff Milton, va realitzar un seguit de fotografies eròtiques per a revistes com ara:  InterviuPlayBoyPenthouse d’aquells anys.

El Museu de Granollers amb la col·laboració de l’associació Amics de la Ciutat de Granollers  ens ofereix una projecció de les millors fotografies que ens permetrà endinsar-nos en l’estètica eròtica que es va viure a l’inici de la democràcia.

A la Biblioteca del Pavelló podeu trobar un amplíssim fons centrat en aquest període tan actiu de la nostra història recent. A les pàgines de les publicacions periòdiques amb abundants fotografies de destape no és estrany trobar articles de molts dels autors més populars del moment, com ara: Manuel Vázquez Montalbán, Antonio Álvarez-Solís, Eliseo Bayo, Adolfo Marsillach, Francisco Umbral, etc., sense oblidar els acudits de Forges o les fotografies de Xavier Miserachs o Colita. Per tant, no es pot estudiar la Transició espanyola sense acostar-se a aquestes publicacions de pit i  cuixa, nom amb què  les anomenava Julià Peiró. 

Si hi esteu interessats i no trobeu algun document en concret, no dubteu a preguntar-nos, perquè  una part de la col·lecció (especialment revistes, adhesius i cartells) encara no consta al catàleg i us hem de fer la cerca nosaltres.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.