Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Voleu sobrevolar la Lleida bombardejada?

Deixa un comentari

L’Ajuntament d’Alfés i l’aeròdrom de la localitat proposen uns paquets turístics per conèixer les instal·lacions de l’aeròdrom i per sobrevolar els principals llocs que van ser bombardejats durant la Guerra Civil espanyola.

Cada tercer diumenge de mes, les instal·lacions aèries reben molts turistes que realitzen la visita guiada per les instal·lacions. Alguns dels espais que inclou aquesta ruta pel patrimoni memorial de l’aeròdrom són el polvorí i el moll de càrrega i descàrrega, les dues defenses antiaèries amb el seu sistema de trinxeres, l’hangar, les pistes d’enlairament i aterratge, els dipòsits de carburant i d’aigua (ambdós de 1937).

Ara, a més de la visita, gràcies a aquesta iniciativa pionera, teniu la possibilitat de fer un vol d’un quart d’hora aproximadament en què es recrea el recorregut que l’any 1937 les tropes franquistes varen realitzar sobre Lleida per bombardejar-la. Alguns dels indrets que se sobrevolaran durant el recorregut són l’Ateneu Popular o la Rambla Ferran.

Aquesta iniciativa, única fins ara en el territori espanyol, permet conèixer una instal·lació de les característiques de l’Aeròdrom d’Alfés i, a la vegada, poder volar en una avioneta del Real Aeri Club de Lleida.

Si us interessa  l’aviació militar i els bombardeigs que es varen produir durant la Guerra Civil, us recordem que des de la Biblioteca del Pavelló vàrem elaborar una pàgina web sobre Els Bombardeigs durant la Guerra Civil espanyola, on hi trobareu una selecció dels recursos existents a la biblioteca, així com un vídeo realitzat amb material del nostre fons.

Si encara no heu visitat aquesta pàgina i no heu vist el vídeo, us recomanem que hi feu una ullada i que ens feu arribar la vostra opinió!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.