Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Bellprat: Vila del Llibre 2011 (diumenge 2 d’octubre)

Deixa un comentari

Bellprat és un petit poblet de l’Anoia que en els darrers anys s’ha convertit en la primera Vila del Llibre de Catalunya, a l’estil d’altres pobles del món que s’agrupen dintre del concepte Book Town.

Una Vila del Llibre (Book Town) és un petit indret rural d’interès històric o bellesa natural que ha trobat en el món del llibre i tota la cultura que hi ha al voltant l’excusa per sortir de l’oblit, trobar una segona oportunitat a les velles cases rurals, convertint-les en sales d’exposicions, llibreries de vell i espais per realitzar xerrades i presentacions de llibres.

Des de l’any 2008 això és el que fa Bellprat i ha estat possible principalment per l’entusiasme de l’Associació Amics de Bellprat per creure que la cultura també pot ser una potent arma per lluitar pel progrés, però sobretot pel suport de figures de primera línia del món literari del nostre país com Carles Duarte, Màrius Serra, Maria Barbal, Gemma Lienas, o personatges entranyables com Joaquim Muntanyola, Pilarín Bayés o Jaume Arnella, que s’han prestat a anar a Bellprat durant aquests anys a fer xerrades o presentar els seus llibres.

Enguany la 4a edició de la Vila del Llibre  se celebrarà el diumenge, dia 2 d’octubre i comptarà amb la participació de Matthew Tree, Roser Capdevila, Ramón Cerdá, Coia Valls. A més,  cal dir que el padrí d’aquesta edició serà l’expresident Jordi Pujol. L’acte d’inauguració es durà a terme el dissabte, dia 1 d’octubre a la tarda.

A la pàgina web podeu trobar informació de les altres edicions i també podeu observar amb detall la galeria d’imatges d’una Vila del Llibre situada en un petit poble rural, on un cop a l’any els seus habitants surten als carrers de la vila per omplir-los de parades de llibres, de música en directe, d’escriptors que parlen amb els seus lectors, d’activitats per a tota la família,  etc.

Si hi aneu, ja ens direu què us ha semblat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.