Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

IV Jornades d’Història de la Premsa

Deixa un comentari

Del 17 al 18 de novembre de 2011 se celebraran al Museu d’Història de Catalunya les IV Jornades d’Història de la Premsa: Premsa cultura: capçaleres, continguts, autors, editors…, organitzades pel Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El centre d’atenció de les jornades és la cultura entesa com la producció que apareix a la premsa i també com objecte d’estudi o divulgació gràcies al periodisme, i la relació que s’estableix entre cultura i periodisme.

Cultura i periodisme ha estat un binomi molt íntim des de l’aparició de la premsa escrita fins arribar a esdevenir matèria central en determinades èpoques, especialment quan els rigors polítics l’han fet derivar vers l’aparent innocuïtat de la difusió cultural. El periodisme ha estat alhora mitjà de difusió de les idees, crítica literària i, especialment, la plataforma fonamental on escriptors, pensadors, historiadors, filòlegs, geògrafs i periodistes podien difondre el seu pensament i la seva recerca.

Esperem que el programa de les jornades sigui del vostre interès. La inscripció és gratuïta i durant les jornades es podrà visitar el Museu d’Història de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.