Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Concessió de la Medalla de la Ciutat de Sabadell al Mèrit Periodístic a Xavier Vinader

1 comentari

Avui volem anunciar-vos una notícia molt especial. Fa uns dies vam saber que al Ple de l’Ajuntament de Sabadell, en sessió del dia 1 de març de 2011, es va acordar atorgar la Medalla de la Ciutat al Mèrit Periodístic a Xavier Vinader, un dels col·laboradors més actius de la Biblioteca del Pavelló de la República. L’any 2006 ens va començar a fer donació del seu fons documental i encara ara continuen arribant noves aportacions. El fons està format  tant per  material bibliogràfic com per documentació d’arxiu.

Xavier Vinader Sánchez va rebre aquesta distinció a la seva ciutat natal el dimecres 2 de novembre al Teatre Principal de Sabadell, després que la Comissió Xavier Vinader, constituïda sota l’empara de la Fundació Bosch i Cardellach, s’adrecés a l’Ajuntament per demanar l’inici del procediment administratiu que culminés amb la concessió de la màxima distinció municipal en reconeixement al seu compromís com a ciutadà i per la lluita pel dret a la llibertat d’expressió.

Dedicat al periodisme d’investigació tant en l’àmbit internacional com espanyol, centra les seves recerques en les operacions secretes dels serveis d’intel·ligència i dels cossos de seguretat dels estats, dels grans grups i corporacions transnacionals, el crim organitzat, les sectes destructives, l’extrema dreta, el terrorisme, el tràfic d’armes i de drogues, el proxenetisme, etc. A més, com a reporter ha cobert, entre altres, la Guerra d’Afganistan, la Revolució dels Clavells a Portugal, així com el final de la guerra entre Rússia i Xina. És autor de llibres i articles relacionats amb el món policial, temes amb els quals ha col·laborat en diferents diaris i setmanaris.

Des d’aquestes línies volem agrair-li personalment la seva col·laboració durant tants d’anys amb la Biblioteca i fer-li extensiva la nostra més sincera enhorabona!

One thought on “Concessió de la Medalla de la Ciutat de Sabadell al Mèrit Periodístic a Xavier Vinader

  1. Retroenllaç: El CRAI Biblioteca Pavelló de la República recorda Xavier Vinader | Blog de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.