Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

“Les revistes de la guerra”, un llibre excepcional

2 comentaris

S’acaba de presentar un llibre de l’Editorial Salvatella que reuneix tots els requisits per convertir-se en una obra de referència per a tots els interessats en la Guerra Civil espanyola, es tracta de Les Revistes de la guerra: publicacions periòdiques il·lustrades sobre la guerra civil a Catalunya (1936-1939).

Els seus autors: Ricard Martí i Manuel Ortega han dedicat quatre anys a resseguir arxius, biblioteques, llibreries de vell i col·leccions particulars per tal de donar forma a l’objectiu que perseguien, que dit amb les seves pròpies paraules era: Nosaltres ens hem dedicat als periòdics i les revistes il·lustrades amb fotografies o dibuixos, que fan referència a la guerra i que es van editar a Catalunya uns 250 o bé als que, editats per unitats militars republicanes en campanya, contenen articles o alguna pàgina dedicada a Catalunya i als soldats catalans uns 100 

L’edició és molt acurada i  les reproduccions són de gran qualitat però el que, segons la nostra mirada bibliotecària no ho podem evitar, l’acaba de convertir en una obra bàsica de referència són els apèndixs que incorpora que són tres: Llista de fotògrafs; Llista de dibuixants, il·lustradors i ninotaires i Llista de directors.

Haver col·laborat amb els autors d’aquesta publicació ha estat molt gratificant i ens afegim a les paraules de Jordi Pujol, prologuista de l’obra: Cal felicitar els autors de l’obra, Ricard Martí i Manuel Ortega, per la seva aportació i perquè amb la seva contribució han omplert un gran  buit en la bibliografia de la Guerra Civil espanyola.

2 thoughts on ““Les revistes de la guerra”, un llibre excepcional

  1. Em sento molt content per l’inclosió en el vostre bloc del nostre llibre de revistes i diaris de la Guerra Civil. Gràcies pel vostre interés. Una cordial abraçada.

    M'agrada

  2. Sobre l’esment al bloc de la Biblioteca del Pavelló, no podem fer altra cosa que restar molt agraïts per la deferència i els elogis continguts.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.