Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

La Casa d’Amèrica de Barcelona

Deixa un comentari

Per si no en teníeu notícia, us volem fer saber que la Biblioteca del Pavelló de la República és dipositària d’una col·lecció molt poc coneguda pels investigadors, que prové de l’antiga Casa d’Amèrica de Barcelona, un referent ineludible per a qualsevol estudi sobre economia i relacions econòmiques entre Espanya i Amèrica des de finals del segle XIX fins a la primera meitat del segle XX.

Per aquest motiu, hem volgut publicitar aquest fons amb la creació d’una breu pàgina web informativa sobre la història de la institució i de la seva documentació que forma un llegat històric de màxima rellevància.

La Casa d’Amèrica de Barcelona es va fundar l’any 1911 sota l’impuls de destacats prohoms de la societat civil catalana de l’època. El seu propòsit va ser el d’establir relacions comercials entre Amèrica i Europa. Ja des dels seus inicis va desenvolupar una intensa activitat cultural.

El seu magnífic fons documental està format per més de 30.000 títols de monografies, 1.000 títols de publicacions periòdiques i nombrós material d’arxiu, el qual es troba catalogat en la seva totalitat, en fitxers manuals, a la nostra biblioteca.

Podeu consultar també l’inventari complet de les publicacions periòdiques del fons americà, editat l’any 1994, en l’elaboració  del qual va participar la nostra companya Fuensanta i altre documentació que tenim sobre la institució.

Us convidem a visitar-nos i a descobrir la riquesa documental d’aquest fons!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.