Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Histotube, conèixer la història a través de les noves tecnologies

Deixa un comentari

Avui us volem presentar Histotube, un recurs que ens permet conèixer la història a través de les noves tecnologies. En aquest portal s’hi pot trobar una acurada selecció de vídeos en llengua catalana que es troben a Youtube, relacionats amb la història i el patrimoni, feta per un grup d’historiadors que es dediquen a la recuperació i a la divulgació de la història local i que són conscients de les dificultats dels mestres per aconseguir material audiovisual útil per a les seves classes. Per tant, es tracta d’una eina pensada per facilitar la feina de mestres i alumnes a les escoles, però que també pot resultar interessant per a totes aquelles persones apassionades per la història o que simplement vulguin conèixer millor les seves arrels.

Els vídeos estan classificats en tres grans categories: àrees geogràfiques, àrees temàtiques i períodes històrics. Així doncs, la persona que entri a Histotube podrà trobar vídeos molt diversos, des d’un passeig virtual per la Barcino romana reproduïda en tres dimensions fins a un documental on descobrim la història dels maquis, passant per vídeos sobre la prehistòria, el feudalisme, la Guerra Civil o per exemple la història d’Albània. en total, una vuitantena de vídeos que s’incrementarà amb noves publicacions.

Des d’aquí volem felicitar els creadors del portal per aquesta iniciativa que pretén ser un referent a la xarxa quant als vídeos de temàtica històrica en llengua catalana i pels materials de qualitat que posa a disposició dels usuaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.