Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

II Marxa en homenatge al Maquis per Collserola

6 comentaris

El proper diumenge, 5 de febrer de 2012, es durà a terme la II Marxa en homenate al Maquis, organitzada pels Voluntaris de Collserola.

La sortida serà a les 8:30 h i el trajecte finalitzarà a Sant Cugat, on està prevista l’arribada a les 14 hores aproximadament. Aquest recorregut proposa conèixer la zona de Collserola on acabada la guerra civil, s’amagaven les colles de maquis. 

Pel camí hi haurà diverses intervencions dels voluntaris que explicaran com el maquis operaven a Barcelona i també està prevista la intervenció de Mª José Barreiro, familiar d’afussellats pel franquisme.

Imatge apareguda al bloc Estació Collserola de la I Marxa dels Maquis el passat 8 de maig de 2011

La distància aproximada serà d’uns 12 km i la dificultat mitjana. Es recomana dur calçat de muntanya, aigua i esmorzar. Entre altres llocs, es visitaran la Font Groga, l’església de Sant Medir, etc. Podeu obtenir més informació al bloc Estació Collserola.

Les places són limitades  i cal inscriure’s prèviament. Si us interesa, podeu trucar per reservar plaça al Consorci del Parc de Collserola, al telèfon:  932.803.552.

Bona marxa!

6 thoughts on “II Marxa en homenatge al Maquis per Collserola

 1. Segona MARXA EN HOMENATGE ALS MAQUIS?

  Pero si enguany és el XV que s’organitzen coses.. ininterrumpudament!!!

  http://www.sindominio.net/marxa-maquis/

  XV MARXA EN HOMENATGE ALS MAQUIS (General de Catalunya)
  IX OFENSIVA CONTRA L’OBLIT (Terres de Ponent)

  M'agrada

 2. Benvolgut Kamilo:
  Agraïm el teu comentari però nosaltres vam agafar la informació de la web:
  http://estaciocollserola.blogspot.com/2012/01/ii-marxa-en-homenagte-al-maquis-per.html
  i per aquesta organització és la segona edició de la marxa.

  Salutacions i fins aviat!

  M'agrada

 3. Kamilo, aquestes marxas maqui es realitzen en Collserola. El nom ja ho inclou. Em pregunto si hi ha algú que té l’exclusiva d’organitzar-les, jo no sóc qui les organitza però si em conviden a participar i em sorprèn enormement la teva sorpresa, distint és que aportis la informació de les quals organizais vosaltres però de ahi que ho comentis en aquests termes la veritat no arribo a acomprender

  M'agrada

 4. La 1a Marxa Homenatge als Maquis es va celebrar el mes de juny de l’any 1998. Va ser un recorregut que va començar a prop de l’Espà – al costat de Gòsol – i per camins i corriols va arribar a Peguera – el poble on va néixer Ramon Vila Capdevila, el “Caracremada” de la guardia civil. Vam fer nit i al matí següent vam enfilar per corriols i la ruta per on passava l’antic tren miner fins a Berga. Allà vam dinar i es van fer un seguit d’actes.
  Al dia següent vam anar fins a Castellnou del Bages i vam passar per el lloc on va caure sota les bales de la guardia civil i desprès vam anar fins el cementiri on – extramurs, es clar – i estava enterrat el Ramon Vila. Pocs anys desprès la Diputació va refer i reformar el cementiri tenint cura de les despulles de Ramon i fent-li un anàlisi forense. els seus osos reposen a un lloc destacat del cementiri i es va fer un museu que, fa poc, va ser ampliat.
  Des de aleshores per tot arreu de Catalunya es fan actes cada any i, si bé en un principi els organitzadors vam ser un grapat de llibertaris del Berguedà, Sallent (el Bages) i La Llagosta (Vallès Oriental?), actualment els organitzadors principals son de les terres de Lleida, el col·lectiu “A les Trinxeres!”.
  Tant al Berguedà com al Bages – així com a altres llocs de Catalunya, l’estat i el sud de França històricament hem fet cartells comuns amb actes que comencen i acaben el 5 de gener, però ara només edita i difon cartell el col·lectiu de Lleida.
  Us deixo dos enllaços per a mes informació.

  http://www.sindominio.net/marxa-maquis

  https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=4262fcde20&view=att&th=136e8db5347f2c7a&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_CN4SRktupbT1h8DT2q-tS&sadet=1335365288

  El darrer (es llarg però va tot junt) es el cartell de la marxa a Lleida, correu si us voleu apuntar.

  A Sallent, cap el setembre, farem la caminada cap a Castellnou de Bages, seguiu el primer enllaç.

  Salut!

  Enric
  Amics d’Agustín Rueda

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.