Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Inauguració del Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA)

Deixa un comentari

A finals de juliol es va inaugurar el Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA), un espai concebut com el referent a Catalunya per conèixer el paper de l’aviació durant la Guerra Civil espanyola. El Parc de la Memòria de Santa Margarida i els Monjos, on està situat, va ser un aeròdrom militar que, a partir de 1937, va esdevenir base d’operacions de l’aviació republicana durant la guerra civil.

Amb la inauguració d’aquest centre es dotarà el Penedès d’un museu sobre els aeròdroms militars que explica, entre altres aspectes, el desenvolupament de l’aviació durant la guerra, la rellevància de l’aviació estrangera i com era la guerra aèria tant al front com a la reraguarda. El de Santa Margarida i els Monjos va ser el primer dels quatre aeròdroms que es van construir al Penedès, coneguts com El vesper de la Gloriosa. Tant el centre d’interpretació, integrat dins d’un hangar reconstruït, com els diferents espais del Parc de la Memòria, que inclouen un refugi antiaeri entre vinyes, s’integraran en una ruta més àmplia pels quatre aeròdroms del vesper de la Gloriosa.

Us recordem que al web de la Biblioteca podeu consultar el recull monogràfic sobre la Guerra Civil espanyola, on hi trobareu una selecció molt interessant dels fons que disposem sobre: Aviació militar i l’Exèrcit de l’aire. També volem destacar el Fons F-FP, Subsèrie Joan Maluquer i Wahl, amb documentació  relacionada  amb l’aviació militar, entre d’altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.