Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

No us perdeu el documental “Emboscats. Memòria d’una geografia secreta” demà al 33!

1 comentari

Demà divendres 3 de febrer de 2012, a les 23.55 h, el Canal 33 emetrà  el  documental Emboscats. Memòria d’una geografia secreta, una producció d’E2S Productora, en coproducció amb la Televisió de Catalunya i el Centre d’Estudis Lacetans.

Es tracta d’una crònica que revela la complexitat d’una història fins ara mai explicada: la dels milers de joves catalans, perseguits com a desertors pels republicans i menystinguts com a covards pels nacionals, que van romandre amagats al bosc durant mesos, fins i tot anys, en plena Guerra Civil per no haver d’anar al front. 

En aquest reportatge podrem descobrir els amagatalls d’aquests homes, escoltar una quarentena de testimonis i conèixer alguns dels pocs supervivents, així com intentar entendre des de quins eren els motius que portaven a aquests joves a no anar a la guerra fins al conflicte moral que representava la deserció en un conflicte civil.

La Biblioteca del Pavelló de la República hi ha col·laborat amb la reproducció de tres cartells representatius: “¡Guerra a muerte! al provocador, al espía, a quien en la sombra siembra el descontento y la alarma : acabemos con la “quinta columna”, “Mare!! companya!! : l’enemic a la reraguarda és l’emboscat, denúncia’l!” i “Homes forts al front!”

Esperem que us agradi!

One thought on “No us perdeu el documental “Emboscats. Memòria d’una geografia secreta” demà al 33!

  1. Per si us el vareu perdre, ara el podeu tornar a veure al 3alacarta quan vulgueu!
    Aquí teniu l’enllaç: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3921230
    Esperem que el trobeu interessant!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.