Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Preneu nota d’aquestes associacions!

Deixa un comentari

Fa uns mesos us presentàvem l’Associació per a la memòria històrica i democràtica del Baix Llobregat (AMHDBLL), avui volem donar-vos a conèixer altres associacions que han sorgit en el marc del moviment memorialista.

L’Asociación Guerra, Exilio y Memoria Histórica del País Valenciano (AGE-PV) es constitueix l’any 2003. Actualment, la tasca principal que es duu a terme des de l’associació és la recuperació de la memòria del Campo de Concentración de Albatera, objectiu pel qual treballen conjuntament amb altres entitats, com la Comisión para la Recuperación de la Memoria Histórica “Miguel Hernández” de Orihuela i la Plataforma para la Recuperación de la Memoria Histórica de Callosa del Segura.

L’Associació per a la recuperació de la memòria històrica de Catalunya (ARMHC) és una entitat nascuda de la societat civil sense ànim de lucre i des de la qual es vol donar resposta a una necessitat social no coberta per cap estament públic. Entre les diferents activitats que es duen a terme, podem esmentar les següents: recerca, difusió, treballs de camp, tramitació de sol·licituds de familiars davant de les institucions.

El grup Memòria Històrica de les Illes Balears (MHIB) té els seus orígens a principis de l’any 2003, quan un conjunt molt divers de persones es varen unir, a títol individual, per treballar, reivindicar i reflexionar al voltant de la Memòria Històrica de la Guerra Civil a les Illes Balears. L’any 2005 es va posar en marxa el Grup de Treball sobre Desaparicions Forçades a Mallorca. I, més endavant, i com a resultat del seu treball, el 24 de febrer de 2006 va néixer l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca (ARMHM).

Com podeu veure en aquest camp de feina no en falta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.