Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Exposició al MACBA sobre el Centre Internacional de Fotografia de Barcelona amb la participació de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

El Centre Internacional de Fotografia de Barcelona (1978-1983) va ser una institució que, malgrat la seva breu existència, va ser pionera en la recomposició local de la cultura fotogràfica durant el període de la transició democràtica espanyola.

Ara, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), gràcies a una gran tasca d’investigació, exhibeix més de 600 fotografies d’aquest desaparegut centre,  entre les quals hi ha més de 200 còpies d’època i gairebé 400 diapositives.  La mostra es podrà visitar fins al 20 de maig de 2012.

També hi trobareu una selecció de material documental inèdit, com ara cartells, revistes i altres publicacions. La Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat en aquesta exposició amb el préstec de diversos exemplars de les revistes La Calle i Triunfo que formen part del nostre fons de publicacions periòdiques.

Aquesta exposició constitueix un reconeixement al seu promotor Albert Guspi (1943-1985), figura central de l’escena fotogràfica dels anys seixanta. A més, també hi trobareu fotografies de Miquel Arnal, Jesús Atienza, Ferran Freixa, Jordi Pol i Eduard Olivella, entre d’altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.