Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

La base de dades “Todos (…) los nombres” supera els 65.900 noms de represaliats pel franquisme

Deixa un comentari

La base de dades www.todoslosnombres.org ha arribat a recollir la xifra de 65.906 noms de víctimes i represaliats pel franquisme a Andalusia, Extremadura, Ceuta i Melilla. Entre aquesta munió hi ha noms de guerrillers, familiars o enllaços, assassinats, executats extrajudicialment, morts a conseqüència d’enfrontaments amb la Guàrdia Civil i la Policia, etc.

Pels que no coneixíeu aquesta base de dades, dir-vos que l’associació andalusa Memoria Histórica y Justicia i la Confederación General del Trabajo de Andalucia van prendre la iniciativa d’elaborar aquest projecte amb la finalitat de fer de la memòria un factor d’identitat social a partir del reconeixement públic dels errors del passat i de la reafirmació dels valors i conviccions que han de sustentar una societat democràtica.

D’aquesta manera col·laboren en el reconeixement públic de totes aquelles persones que van patir la repressió franquista i, en molts casos, aporten informació desconeguda i la fan accessible des d’un concepte de servei públic.

Així, s’ha construït aquesta base de dades, amb tota la informació disponible, organitzada segons la tipologia repressiva (desapareguts, afusellats, exiliats, presos en presons o camps de concentració, etc.), i degudament correlacionada. Us recomanem que la consulteu!

A Catalunya també existeix una iniciativa semblant, es tracta de Tots els noms, un projecte de recuperació de la memòria històrica del període 1931-1978 al Penedès, impulsat per l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.