Blog del CRAI Biblioteca del Pavelló de la república

Nou web “Esclavitud bajo el franquismo”

Deixa un comentari

Avui us volem presentar un nou projecte, es tracta de la pàgina web: “Esclavitud bajo el franquismo”.

Aquesta pàgina web forma part del projecte Esclaus a la frontera pirinenca, impulsat per l’Institut Gerónimo de Uztáriz i l’Associació Memoriaren Bideak, que treballen amb l’objectiu de  difondre la realitat dels treballs forçats durant la guerra civil i el franquisme, una modalitat repressiva que va tenir una importància econòmica fonamental i que no obstant això encara és desconeguda per una gran part de la societat.

Volen que la investigació al voltant d’aquestes qüestions vagi unida a un homenatge i reconeixement social a aquells que van patir aquest càstig per enfrontar-se al feixisme, defensant la Segona República i els models socials més lliures i justos.

Dins el panorama dels treballs forçats, el projecte està centrat en les obres realitzades al Pirineu Occidental per uns 15.000 presoners procedents de totes les províncies de l’estat espanyol. Els presoners estaven integrats en batallons de treball forçat, batallons de treballadors i batallons disciplinaris de soldats treballadors. En tota aquesta zona, els presoners van treballar en fortificacions i carreteres, les quals són utilitzades actualment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.